De Wanden Specialist.com

Wandafwerkingsbedrijf


Glasvlies: 

Glasvlies behang wordt (meestal) geleverd op rollen van  100 cm breed en is beschikbaar in verschillende patronen zoals visgraat of ruit. Glasvlies dient te worden geplakt op een vrij gladde ondergrond, om te zorgen voor het mooiste resultaat.

Er bestaat glasvlies dat is voorgesausd. Omdat dit steviger is, is het prettig om te plakken. Voorgesausd glasvlies moet één of twee keer gesausd worden nadat het is geplakt. Als dit in de fabriek nog niet is gebeurd, moet het minimaal twee keer (soms drie keer) worden gesausd.

Wij werken samen met verschillende leveranciers van glasvlies, en kunnen u dan ook een collectie laten zien. De prijzen van het materiaal verschillen sterk per leverancier en patroon. Wij kunnen door u gekocht glasvlies plakken, of dit voor u aanleveren.

Voor leveren, plakken en sauzen geldt een prijs vanaf €10,- per vierkante meter. Omdat glasvlies qua inkoop echter zo sterk kan verschillen in prijs, zal dit variëren.

Het grote voordeel van glasvlies en renovlies ten opzichte van een gestucte muur sauzen, is de beschermende laag die het weefsel over de muur heen legt. Een stuclaag bestaat uit gips, een zacht materiaal dat makkelijk beschadigt of brokkelt. Wanneer je hier tegenaan stoot, bijvoorbeeld tijdens het verplaatsten van spullen, zullen er butsen in de muur komen. Dit probleem is aanzienlijk minder bij glasvlies of renovlies.

Het voordeel van glasvlies ten opzichte van renovlies/renostuc is dat u een motief kunt kiezen. Het nadeel is dat het vaak iets duurder is.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van glasvlies: