De Wanden Specialist.com

Wandafwerkingsbedrijf


Renostuc / renovlies

Renovlies, of ook wel renostuc, is een relatief nieuw product waarmee een zeer strak resultaat bereikt kan worden.

In tegenstelling tot glasvlies heeft renovlies geen patroon, maar is het glad en effen. Ook renovlies wordt meestal geleverd op rollen van 100cm breed. Tegenwoordig is het ook beschikbaar op rollen van 70cm. Voor renovlies geldt dat er verschillende diktes beschikbaar zijn, met verschillende prijzen. Wij werken meestal met renovlies van 130 of 150 gram. Ook renovlies is meestal voorgesausd, dat werkt prettiger. De randen van renovlies kunnen volledig worden weg gesmeerd waardoor het één naadloos geheel wordt. Hierna wordt het nog één of twee keer gesausd.

Ook renovlies kunt u zelf aankopen, of het door ons laten leveren. Met het 130 of 150 grams renovlies dat wij gebruiken, kost dit van af  €10,- per vierkante meter om het te laten plakken en sauzen.

Het grote voordeel van glasvlies en renovlies ten opzichte van een gestucte muur sauzen, is de beschermende laag die het weefsel over de muur heen legt. Een stuclaag bestaat uit gips, een zacht materiaal dat makkelijk beschadigt of brokkelt. Wanneer je hier tegenaan stoot, bijvoorbeeld tijdens het verplaatsten van spullen, zullen er butsen in de muur komen. Dit probleem is aanzienlijk minder bij glasvlies of renovlies.

Hieronder ziet u een voorbeeld van renovlies. Omdat het zo glad is, lijken de foto´s niet zoveel zeggend. Maar zo strak wordt het dus!